Schietstand

Vuurwapen schietstand vanaf 16 jaar!

Vanaf de leeftijd van 16 jaar kan je een Vlaamse sportschutterslicentie bekomen. Met deze licentie wordt het mogelijk om met echte vuurwapens te schieten! Onze club is uitgerust met 9 schietbanen op 3 verschillende verdiepingen! Hierdoor kan je rustiger schieten. We hebben 6 automatische banen op 25 meter en 3 banen waar je kan kiezen (10m, 15m of 25m). Probeer het eens uit, klik hieronder voor een initiatiesessie!

STAPPENPLAN

In onze club begeleiden we je vanaf het eerste ogenblik tot wanneer je over je definitieve schutterslicentie beschikt. We leggen hierbij erg kort uit wat de te volgen stappen zijn. Meer info kan je altijd in onze club bekomen of door het contactformulier te gebruiken.


STAP 1 :  Lid worden van onze schietclub & de federatie FROS.


Als je lid wordt van onze club, schrijven we je automatisch in bij de sportschietfederatie FROS. De bijdrage voor deze federatie zit inbegrepen in ons lidgeld. Het lidgeld bij onze club bedraagt 200 € per jaar (Studenten 140€). Hiervoor kan je gebruik maken van onze infrastructuur en onze automatische kabelbanen. Deze kabelbanen maken een vlot en veilig sportschieten mogelijk. Mensen die graag lid worden van onze club zonder te schieten kunnen barlid worden voor amper 25 € per jaar. De volgende stappen zijn bedoeld voor zij die zich volwaardig lid willen maken van onze club.


Wil je lid worden van onze club? STAP 2 : Aanvaarding door de club


U ontvangt een bericht met een uitnodiging om eens langs te komen.


STAP 3 : Aanvraag uittreksel strafregister, art. 596.1-5A - wapens (vergunning)


Elk lid van een sportschietclub is wettelijk verplicht elk jaar een uittreksel uit het strafregister te overhandigen aan de club. Dit is ook nodig voor de inschrijving in onze club,  als je nog niet over een sportschutterslicentie beschikt,  heb je 2 exemplaren nodig (dat niet ouder is dan 3 maanden), dit is formulier 596.1-5A - wapens (vergunning).


Bijna overal kan je dit tegenwoordig online aanvragen.


STAP 4 : Kopie paspoort (voor en achterkant) + uittreksel strafregister brengen naar de club


Kom naar de club met je kopie van je paspoort, het uittreksel van het strafregister, het lidgeld van 200 € (Studenten 140€) (het lidgeld wordt pro rata verminderd als je niet in januari van een nieuw jaar start). Indien je nog niet over een sportschutterslicentie beschikt, vullen we samen met jou de aanvraagdocumenten in. Klik hier om ze thuis reeds in te vullen en mee te brengen naar de club. Zie stap 5.


STAP 5 : Aanvraag voorlopige sportschutterslicentie


Hiervoor heb je alweer een kopie nodig van je paspoort, een uittreksel van het strafregister en een medisch attest waar uw arts verklaart dat je mentaal en fysiek in orde bent om de sport te beoefenen. Het in te vullen document door je arts kan je hier vinden. Vul het aanvraagformulier in de club in, of doe dit thuis reeds. Klik hier voor het aanvraagdocument. De club stort de bijdrage door aan de Federatie, we raden aan om zowel A, B, C en D aan te vragen. Gelieve bij het afgeven van deze documenten breng je 15€ mee (of 5€ indien je slechts 1 categorie aanvraagt).


STAP 6 : Ontvangst voorlopige sportschutterslicentie en  schuttersboekje


Zodra je je voorlopige licentie hebt ontvangen (samen met het schuttersboekje) kan je onder begeleiding beginnen schieten. Deze voorlopige licentie is maximaal 1 jaar geldig. De begeleiding gebeurt door vrijwilligers uit de club. Elke schietbeurt wordt genoteerd in het schuttersboekje.  Wanneer je het schieten voldoende onder de knie hebt (er is geen minimum aantal schietbeurten noodzakelijk), kan je je theoretisch en praktisch examen gaan doen. Zie stap 7.


STAP 7 : Examen.


Om je definitieve sportschutterslicentie aan te vragen, moet je geslaagd zijn voor je theoretisch en praktisch examen. Bij dit examen zal je begeleid worden door een vrijwilliger van de club.  Bij het schriftelijke theoretisch meerkeuze examen moet je 15 vragen  beantwoorden. Je moet minstens 9 goede antwoorden geven. Je kan de examenvragen terugvinden op onze examenpagina. (= 196 vragen waar je er 15 van zal krijgen)


Na het theoretische examen, krijg je een praktische proef per categorie. Aan het examencentrum moet je 30 € betalen om de examens te mogen afleggen. De examens gaan door in onze eigen club. We zijn een FROS erkend examencentra.


STAP 8 : Aanvraag definitieve sportschutterslicentie


Je kan je definitieve sportschutterslicentie aanvragen wanneer je voldoet aan volgende zaken :


  • Je hebt minstens 12 schietbeurten behaald, waarvan de laatste minstens 3 maanden en 1 dag na de eerste schietbeurt is geweest. Maak een kopie van je genoteerde sportbeurten.
  • Je bent minstens 6 maand lid van de schietclub.
  • Je hebt opnieuw een attest uit het strafregister aangevraagd (mag maar max 3 maanden oud zijn). Zie stap 2 om het digitaal aan te vragen.
  • Je bent geslaagd op je theoretisch en praktisch examen
  • Je hebt een pasfoto
  • Je hebt een kopie gemaakt van je paspoort
  • Je hebt het aanvraagformulier definitieve licentie aangevraagd. Klik hier om het te bekomen.
  • Je hebt opnieuw een attest van je arts (mag max 3 maanden oud zin). Zie stap 4 om het opnieuw af te printen.
  • Je brengt 62 € mee naar de club, de club moet dit doorstorten naar FROS (federatie).


STAP 9 : Ontvangst definitieve sportschutterslicentie


Proficiat je hebt na alle voorgaande stappen de definitieve licentie bekomen!

WHY CHOOSE US?


Onze club bestaat reeds sinds 1978. We beschikken over 18 schietbanen, waarvan 6 schietbanen voor vuurwapens op 25 meter met automatische kabelbanen voor je schietkaart. Met nog eens 3 extra schietbanen waar er op 10, 15 en 25 meter met vuurwapens geschoten kan worden. Daarbovenop beschikken we nog over 9 automatische kabelbanen op 10m voor luchtdruk of airsoft.

Gevestigde waarde


Bijna 40 jaar leren wij schutters op een veilige manier omgaan met wapens.

Vriendschap


We stimuleren de vriendschappen onder onze schutters, dit wordt mede mogelijk gemaakt door de warme sfeer in onze club!

We nemen onze tijd


Alle nieuwe schutters worden gedurende minstens 6 maanden intensief begeleid in onze club! Dankzij een team van topvrijwilligers!

OUR HISTORY


Onze stichter, Leon Ivens, maakte in het jaar 1978 van een oude maalderij een moderne schietstand. Hij bouwde het eigenhandig steen per steen!