Examens

Wil je je examen afleggen? Klik dan hier op ons contactformulier en vraag om een afspraak. Ook voor mensen buiten onze club!

EXAMENCENTRUM THE CHAPEL SINT-NIKLAAS


Wie zijn voorlopige sportschutterslicentie wenst om te zetten in een definitieve licentie  zal geconfronteerd worden met een theoretisch en praktisch examen (tenzij je over een vrijstelling beschikt). Ons examencentrum staat ook open voor mensen die niet aangesloten zijn in onze club.  Het examen is geldig voor zowel de federatie FROS als de federatie VSK.


Gedeelte theorie :


Het theoretisch examen bestaat uit 15 meerkeuzevragen. Hierop moet je minstens 9 juiste antwoorden hebben om geslaagd te zijn. Deze 15 vragen worden gekozen uit 196 vragen die je hieronder kan vinden.


Gedeelte praktijk :

De proef omvat volgende handelingen: laden en ontladen - wapenen en ontwapenen - schieten - beperkt demonteren (zgn. velduiteenname) - dragen, hanteren en gebruiken van het wapen in een schietstand - de richtapparatuur gebruiken - de terugslag en de schietrichting beheersen. Deze zaken worden je bij het aangaan van je voorlopige licentie aangeleerd.


De 196 vragen voor het theoretisch sportschuttersexamen.


Hierbij de link rechtstreeks naar FROS met de oplossingen erbij :


https://fros.be/sporten/sportschieten/proeven/


Test je kennis moet onze online module :